Microblading
Beauty & Body Clinic Logo

Beauty & Body Clinic Zaanstad

Microblading

Microblading is een manuele 3D semi-permanente make up techologie. Met een microblading-pen wordt er handmatig pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Door deze techniek worden er als het ware echte haartjes nagebootst. Hierdoor onstaat er een zeer natuurlijk effect. 


Deze techniek is minder agressief voor de huid dan een tatoeage met een elektrisch apparaat. Je kunt er een hele wenkbrauw mee creëren, maar ook enkele kleine stukjes mee aanbrengen om bepaalde delen van de wenkbrauw te corrigeren of te accentueren.


Afhankelijk van de celvernieuwing blijven de gemicroblade wenkbrauwen een aantal jaren zitten, maar deze zullen na verloop van tijd vervagen. Wij adviseren om na een jaar tot anderhalf jaar de wenkbrauwen te laten bijwerken (touch-up). 


Wij werken met de pigmenten van MaxBrows (de pigmenten van MaxBrows zijn niet op dieren getest) en de per stuk steriel verpakte pennen.


Wat kunt u verwachten?

Microblading6
microblading3
microblading4
microblading5
Microblading2
Microblading7
Microblading8

We beginnen met een intake waarin we de wensen en mogelijkheden bespreken. Ook zullen we de contra-indicaties bespreken en zal er worden gevraagd een toestemmingsformulier te tekenen.


Vervolgens gaan we de vorm en kleur bespreken en testen: door allerlei kleuren even aan te stippen tussen de wenkbrauwen kunnen we goed bepalen welke kleur het beste bij de haar- en huidskleur past! Daarna wordt de wenkbrauw helemaal uitgemeten zodat de vorm, dikte en symetrie bepaald kan worden. Deze vorm zal getekend worden.Na goedkeuring kan het echte werk beginnen, maar we gaan pas aan de slag als de vorm helemaal naar uw wens is!


De haartjes worden gecreëerd doormiddel van een microblading-pen. Deze pen wordt in het pigment gedoopt en in de huid aangebracht. Er zullen basis- en schaduwlijnen gezet worden om het mooiste effect te bereiken.


Als alle lijntjes gezet zijn worden de wenkbrauwen voorzien van een heerlijke , verzorgende creme en is het tijd om de afspraak voor de 6 weken - Touch up in te plannen, deze zit altijd standaard inbegrepen.Voorbereiding

Voordelen:

 • Natuurlijk effect
 • Altijd prachtige wenkbrauwen
 • Geen wenkbrauwpotlood meer nodig - tijdswinst!


Contra-indicaties:

Helaas mogen wij in de volgende situaties NIET microbladen

 • Zwangerschap/hormoonbehandelingen/borstvoeding
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Hepatitis
 • Aids
 • Huidkanker (in gezicht)
 • Eczema/psoriasis
 • Wondjes/acné bij de wenkbrauwen
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Actieve herpes (koortslip)
 • Keloïd littekens

Microblading is niet pijnloos. U mag bij de eigen huisarts verdovingscrème (Emlacreme) aanvragen en deze een uur voor de behandeling aanbrengen.


Om zwelling tegen te gaan mag u Arnica gebruiken. Arnica (Valkruid) is een homeopathisch middel dat zwellingen tegen kan gaan. Je kan gedurende 5 dagen pilletjes gebruiken (pilletjes 200CH 5 dagen); 2 dagen voor de behandeling, op de dag van behandeling 1 uur van te voren en 2 dagen na de behandeling.


Daarnaast mag u een uur voor de behandeling 2 paracetamol gebruiken. Let wel: alleen paracetamol is toegestaan.

Het wordt ten strengste geadviseerd om ten minste 24 uur voor de behandeling GEEN alcohol of cafeïne te nuttigen.

Wat kunt u verwachten na het Microbladen

Als de nazorg goed in acht wordt genomen zullen er geen tot heel weinig korstjes vormen, Mocht dit toch gebeuren, verwijder deze niet! Hierdoor kunt u pigment verliezen en dit zal het genezingsproces vertragen. Daarnaast kunnen er littekens onstaan. De dag na de behandeling zullen de wenkbrauwen een stuk donkerder zijn, dit zal daarna afnemen. Op dag 5 tot en met dag 7 kunnen er wat velletjes onstaan en kan het lijken dat de kleur verdwijnt. Het genezingsproces duurt ongeveer 4 tot 6 weken, daarna komt de ware kleur tot uiting. Er kan daarom pas na 6 weken een touch up worden gedaan.


We zijn niet in staat om de levensduur van de kleurvastheid in de huid te voorspellen. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de celvernieuwing, levenstijl, leeftijd, zon en huidtype. Ieders huid reageert anders en reacties zijn niet altijd voorspelbaar. Ook zaken als hormonen, metabolisme, zweet- en talgproductie en peeling- en huidverzorgingsgewoontes kunnen de houdbaarheid beinvloeden.


Na de behandeling mag u 2 weken niet in de zon, niet zwemmen en niet in de sauna. Ook raden wij af om intensief te sporten in verband met het zout in zweet, dit kan gaan irriteren.

Microblading (incl. Touch up na 6-8 wkn)

€275

Touch up na 1 jaar, bij ons gezet

€175

Touch up na 1 jaar, elders gezet

€199

Beauty & Body Clinic

06 5770 0603 Rode Ring 49m, 1566 HR Assendelft

info@beauty-and-body-clinic.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren